Bæredygtighed

Bæredygtighed

Når man arbejder i en branche, som vi gør, skal man tage ansvar.
Derfor har vi hos Leather Studio taget et aktivt valg om, hvilken type læderproducent vi vil være – nemlig en, som indkøber etisk, som sikrer gode arbejdsforhold, sikre produkter og god samvittighed.

Skind – et biprodukt af førevareinduestien.
Vi indkøber aldrig skind fra truede eller fredede dyrearter eller andre typer af skind, der ikke kommer direkte fra respekterede fødevareproducenter og derved er et biprodukt af fødevareindustrien.

Vores produktion
Vi er certificeret som ansvarlig produktion igennem BSCI (Business Social Compliance Initiative), og at alle vores produkter overholder REACH, der er EU’s grundlæggende kemikalielovgivning for sundhed og miljø.

Derudover har vi en række tiltag på vores fabrik og garveri, bl.a. ”Zero Waste”, hvor vi arbejder aktivt med ikke at have spild af læder i vores produktion.

Social ansvarlighed (CSR + BSCI)

Vælger I at arbejde med os hos Leather Studio, får I en partner, der har valgt at investere en masse tid, energi og penge i at sørge for en sikker og etisk korrekt produktion – både for vores medarbejdere og vores kunders sikkerhed.

Dette sociale ansvar tager udgangspunkt i initiativerne CSR (Corporate Social Responsibility) og BSCI (Business Social Compliance Initiative). De bygger begge på en række tiltag, som har til formål, at producenter udviser ansvarlighed ift. samfundet omkring dem. Følger man initiativerne, som vi hos Leather Studio gør, driver man forretning således, at det har en positiv effekt på både mennesker, økonomi og miljø.

Vores absolut højeste prioritet er, at alt i vores produktion foregår på en sikker måde og er etisk forsvarligt, så der bliver taget hånd om vores kollegaer i Indien. Det er et arbejde, vi tager meget seriøst, og som vi kontinuerligt udvikler på.

Vores produktionsfaciliteter bliver ofte auditeret igennem en 3. parts auditør, BSCI, den måde kan vi og vores kunder være helt sikre på, at alt er, som det skal være.

I praksis betyder det blandt andet:

Ingen børnearbejde

Fri arbejdskraft

Overholdelse af lokale og nationale love.

Arbejdstid i produktionen er max 8 timer per dag.

Lønninger efter fair-living wage standard.

Bygning sikkerhed og praktiske øvelse af brandslukning.

Sikkerhedsudstyr med handsker og masker ved kemikaliehåndtering.

Trænet førstehjælps- og brandsluknings medarbejdere altid til stede ved produktion.

Produktsikkerhed og kemikalie håndtering (REACH)

Hos Leather Studio overholder alle vores produkter den europæiske standard for kemikalier også kaldet REACH. REACH er EU’s kemikalielovgivning for miljø og produktsikkerhed, som sikrer grænseværdier for, hvilke kemikalier der bør anvendes i produktion og hvor meget.

Det betyder bl.a., at de produkter, vi producerer, ikke indeholder kemikalier som Krom (VI) i læder, ulovlige azofarvestoffer, formaldehyd, APEOs og andre miljø- og hormonskadelige stoffer, tungmetaller, kobolt og pH-værdier.

Alle produkter, vi producerer, overholder REACH og bliver stikprøvetestet både af os selv og på forespørgsel af nogle af vores kunder. Alle tests udføres af uafhængige 3. parts laboratorier som SGS eller Bureau Veritas.

Zero Waste læder

Et af de områder, vi fokuserer meget på, er at mindske spild af skind. Det er både godt for miljøet og godt for vores forretning. I klassiske taskeproduktioner kan man ende med spild på 30-40 % af hele skindet. Vi sørger altid for at benytte de samme kvaliteter, så vi både kan bruge skindet til større produkter såsom tasker, men også til mindre toilettasker, punge og nøgleringe.

Det betyder, at vi har et mindre udvalg af læder kvaliteter, som kan laves med forskellig finish og udtryk, som vi bruger på mange produkter/produktioner, og derfor kan bruge hele skindet op.

1. Først bruger vi skindet til at skære større paneler, det kunne være rejse-tasker, computer tasker eller større interiør paneler der er store stykker læder (paneler).
2. Herefter skære vi medium paneler både til tasker, toilet-tasker, dækkeservietter, musemåtter med videre.
3. Slutteligt bruger vi alle de små stykker af skind til af lave nøgleringe til bil-industrien. Vi producere 10-15.000 nøgleringe til blandt andet VW, Volvo, Skoda, Toyota med flere om måneden.
4. De meget små stykker af skind der er tilbage (som er mindre end en lille nøglering) bliver enten brugt til at lave bonded læder (som bruges på nogle typer af bælter) eller bruges til sandaler eller dyrelegetøj.

De samme skind benyttes til større og mindre produkter.

Lad os tage en snak om, hvordan vi kan
hjælpe jeres virksomhed

Scroll til toppen