Bæredygtighed

Bæredygtigt skind

Vores skind er et biprodukt fra fødevareindustrien.

Ansvarlig produktion

Fabrikken er BSCI auditeret med fokus på sociale forhold og beskyttelse af miljøet.

Zero Waste

Produktionen planlægges, så alt skindet bliver opbrugt efter Zero Waste-principperne.

Overholder REACH

Produkterne bliver sikkert produceret og overholder alle gældende REACH standardarder.

Bæredygtigt skind – et biprodukt af førevareinduestien.
Vi køber udelukkende rå-skind fra respekterede fødevare producenter. Rå-skindet er derved at bi-produkt af fødevarer industrien som ellers ville være gået til spilde.
Herudover er skind et meget slidstærkt materiale, som – hvis man køber et kvalitets produkt – vil holde i en længere årrække og bruge mindre ressourcer, end alternativerne.

Ansvarlig produktion
Vores produktion er lavet under ordentlig forhold på vores egen fabrik, det gælder det sociale med vores medarbejdere såvel som vores håndtering af kemikalier og miljø.
Vi er auditeret til Business Social Compliance Initiative (BSCI), som ved uanmeldte besøg kontrollere at vi efterlever de gældende standarder for BSCI, herunder sociale forhold med at vi behandler vores medarbejdere godt (hvad er en selvfølge ved os), hvordan vi håndtere spildevand ved garvning, at vi laver brandøvelser med videre.

Social ansvarlighed (CSR + BSCI)

Vælger I at arbejde med os hos Leather Studio, får I en partner, der har valgt at investere en masse tid, energi og penge i at sørge for en sikker og etisk korrekt produktion – både for vores medarbejdere og vores kunders sikkerhed.

Dette sociale ansvar tager udgangspunkt i initiativerne CSR (Corporate Social Responsibility) og BSCI (Business Social Compliance Initiative). De bygger begge på en række tiltag, som har til formål, at producenter udviser ansvarlighed ift. samfundet omkring dem. Følger man initiativerne, som vi hos Leather Studio gør, driver man forretning således, at det har en positiv effekt på både mennesker, økonomi og miljø.

Vores absolut højeste prioritet er, at alt i vores produktion foregår på en sikker måde og er etisk forsvarligt, så der bliver taget hånd om vores kollegaer i Indien. Det er et arbejde, vi tager meget seriøst, og som vi kontinuerligt udvikler på.

Vores produktionsfaciliteter bliver ofte auditeret igennem en 3. parts auditør, BSCI, den måde kan vi og vores kunder være helt sikre på, at alt er, som det skal være.

I praksis betyder det blandt andet:

Ingen børnearbejde

Fri arbejdskraft

Overholdelse af lokale og nationale love.

Arbejdstid i produktionen er max 8 timer per dag.

Lønninger efter fair-living wage standard.

Bygning sikkerhed og praktiske øvelse af brandslukning.

Sikkerhedsudstyr med handsker og masker ved kemikaliehåndtering.

Trænet førstehjælps- og brandsluknings medarbejdere altid til stede ved produktion.

Produktsikkerhed og kemikalie håndtering (REACH)

Hos Leather Studio overholder alle vores produkter den europæiske standard for kemikalier også kaldet REACH. REACH er EU’s kemikalielovgivning for miljø og produktsikkerhed, som sikrer grænseværdier for, hvilke kemikalier der bør anvendes i produktion og hvor meget.

Det betyder bl.a., at de produkter, vi producerer, ikke indeholder kemikalier som Krom (VI) i læder, ulovlige azofarvestoffer, formaldehyd, APEOs og andre miljø- og hormonskadelige stoffer, tungmetaller, kobolt og pH-værdier.

Alle produkter, vi producerer, overholder REACH og bliver stikprøvetestet både af os selv og på forespørgsel af nogle af vores kunder. Alle tests udføres af uafhængige 3. parts laboratorier som SGS eller Bureau Veritas.

Zero Waste
Vi har forpligtet os til Zero Waste principper, som betyder intet skind går til spilde i vores produktion. Vi skære først de store paneler, herefter de mindre som eksempelvis toilettasker, punge og nøglering.
De små stykker skind der er tilbage, som ikke kan anvendes til slut produkter laver vi til bonded leather og anvendes så på ny i slut produkter til bælter og sandal såler produktion.

REACH
Alle vores produkter overholder REACH (Europæisk Standard For Kemi), og bliver jævnligt kontrolleret af 3. part laboratorier eller af vores kunder.

Lad os tage en snak om, hvordan vi kan
hjælpe jeres virksomhed

Scroll til toppen