Læder kvaliteter

VÆLG DEN RIGTIGE LÆDER KVALITET FRA START

Det er vigtigt at vælge den rigtige læder kvalitet og forstå dens egenskaber. Det skaber fundamentet for at vi sammen kan udvikle produkter som er som I ønsker det. I nedenstånde afsnit har vi lavet guidelines, som kan hjælp med at opnå forståelse og vælg den rigtige kvalitet, som har præcis de egenskaber som I ønsker for et produkt.

At vælge den rigtige læder kvalitet fra start, og forstå dens egenskaber, skaber fundamentet for at lave det rigtige produkt sammen.
Derfor vil vi med nedenstående forsøge at guide til at forstå og vælge den rigtige kvalitet, som har lige præcis netop de egenskaber som man ønsker for sit produkt.

En god rettesnor at starte med er:
– Ønsker man en ensartet kvalitet, der ikke variere i grain struktur, farven på skindet mv = Vælg en af vores Plate Dry Milled (PDM) kvaliteter.
– Ønsker man en levende, livlig kvalitet, der får patina, har spil i skindet, har nuancer af farven i samme produkt mv = Vælg en dye finish eller en af de andre kvaliteter.

Egenskaber:
– Blødhed: 0% værende en helt stiv kvalitet, og 100% være omtrent så blød som man kan gøre skind.
– Tydelighed af grain struktur: Om kvaliteten har meget tydelig struktur, eller er mere glat. 0% Værende ingen struktur/helt glat og 100% værende at der er meget struktur.
– Ensartet grain struktur: Nogle skind har ens struktur, andre vil variere i struktur på samme skind/produkt. 0% værende meget varieret, 100% værende samme struktur.
– Fungere i farver: Nogle kvaliteter er gode at indfarve i farver, andre er ikke. 0% værende ikke fungerende i farver og 100% er den fungere perfekt i farver.
– Farve variation: Kvaliteter reagere forskelligt på farver, så om der vil være farve nuancer på samme skind. 0% værende ingen variation og 100% værende meget variation.
– Farveafsmitning: Nogle kvaliteter (ex. ruskind, eller dye finish) vil have større afsmitning end andre. 0% værende ingen farve afsmitning, 100% værende afsmitning.

N12 Buffalo Snuffled Pigment

Vores kvalitet N12 Buffalo Snuffled Pigment, er en naturlig kvalitet, som fremstår sart og næsten uden grain struktur. Det skyldes at den er “snuffled”, hvilket betyder at vi har fjernet det yderste lag af skindet, hvor der kan være pigment pletter, myggestik og andet af det naturlige der ellers ville være at se i skindet. 
Der vil fortsat være enkelte af de dybe “skader”, men vi har fjernet det meste.

Kvaliteten har et form for “sart” udtryk, hvor der er lidt spil og variation i skindet, uden det bliver for meget og specielt i farverne fremstår spillet endnu mere synligt.

Denne kvalitet er til kunden der godt kan lide det naturlige udtryk, spillet i nuancerne i farven, og det sarte udtryk – men som ikke ønsket nogen særlig grain struktur.  

Egenskaber
Blødhed 55%
Tydelighed af grain struktur 45%
Ensartet grain struktur 38%
Fungere i farver (foruden sort) 80%
Farve variation 59%
Farve afsmitning 60%

N34 Goat Pigment

N34 Goat Pigment er kongen af blødhed. Den er decideret bygget til at være blød. Når vi garver skindet til denne kvalitet, tilføjer vi en god portion pigment, dette blødgøre råskindet meget, og giver en utrolig lækker blødhed og handfeel. 
Grundet vi bruger meget pigment, betyder det så også, at der er præcis samme mængde pigment i hele skindet, det gør at farven bliver optaget helt ens over hele skindet hvilket godt kan ligne det ser kunstigt og plastik agtig ud. Derfor anbefaler vi kun at vælge denne kvalitet i sort. Skindet har en beskeden grain struktur, men som alligevel giver lidt spil.

Denne kvalitet er til kunden, som for det første kun vil have sit produkt i sort og som gerne vil have et utrolig blødt og lækkert stykke skind, som har god struktur og maksimal blødhed og handfeel.

Egenskaber
Blødhed 100%
Tydelighed af grain struktur 60%
Ensartet grain struktur 75%
Fungere i farver 30%
Farve variation 28%
Farve afsmitning 30%

N58 Buffalo Split Suede

N58 Buffalo Split Suede er vores go-to, hvis vi skal lave produkter i russkind. Det er en blød kvalitet, som er nem at arbejde med, suede/russkind er altid helt ensartet i strukturen, den fungere rigtig fint i de fleste farver (mest de mærke) og generelt blot en kvalitet der fungere rigtig godt hvis man ønsker russkind.

Når man laver produkter i russkind, skal man altid være opmærksom på
1. At russkind tager imod mere støv, bliver hurtigere beskidt i udtrykket og
2. At man ikke kan undgå en lidt farveafsmitning da russkind er åbne fiber/porre, derved kan farven ikke 100% fikseres.

Denne kvalitet anbefaler vi til alle kunder, som ønsker at arbejde i russkind, men det er vigtigt at være opmærksom på de 2 overstående punkter.

Egenskaber
Blødhed 70%
Tydelighed af grain struktur 80%
Ensartet grain struktur 38%
Fungere i farver (foruden sort) 71%
Farve variation 45%
Farve afsmitning 90%

N61 Cow Nappa

N61 Cow Nappa er en højkvalitets ko-skind, kendt hele verdenen over. Den har en smule grain struktur, kun lige nok til at få den høje kvalitets følelse, men meget afdæmpet. Den er blød, hvilket er hvorfor vi blandt andet bruger den meget på vores keyhangers/lanyards da de derved falder godt.

Den har et mat udtryk, og bare generelt fremstår rigtig eksklusivt i udtrykket, og fungere rigtig fint i forskellige farver.

Denne kvalitet er både til den kræsne kunde, og generelt den vi anbefaler til keyhangers/lanyards.

Egenskaber
Blødhed 68%
Tydelighed af grain struktur 49%
Ensartet grain struktur 70%
Fungere i farver (foruden sort) 79%
Farve variation 40%
Farve afsmitning 40%

N70 Goat Veg

N70 Goat Vegetable Tanned, er en vegetabilsk garvet skind – det betyder den er garvet uden brug af kemikalier og istedet garvet ved brug af en væske på bark, rødder og andre naturlige ingredienser. 

Det betyder, at denne skind vil fremstå så naturlig som mulig. Det vil sige, den er ikke blødgjort, skindet har den “hårdhed” som det naturligt har, den har variation af grain strukturen på samme skind og produkt. Den fungere ekstremt godt i farver, dog ikke de helt lyse Cognac/natur farver, og den får et stort “spil” i skindet da der både er farve variation og forskellig grain struktur på samme skind/produkt – ligeledes vil den udvikle patina ved brug over årene, da den kun har et let lag voks.

Denne kvalitet er til kunden, som ønsker en så naturlig skind som mulig, hvor man kan se skrammer, der er farve og grain struktur variation, og vil få patina over årene.

Egenskaber
Blødhed 40%
Tydelighed af grain struktur 50%
Ensartet grain struktur 38%
Fungere i farver (foruden sort) 100%
Farve variation 80%
Farve afsmitning 60%

N84 Goat PDM

N84 Goat Plate Dry Milled (PDM) er en god “all-around” kvalitet, der er blød men uden at være “slasket”. Den fungere særdeledes godt til tasker, sleeves mv.
Plate Dry Mill betyder, at den har fået tilføjet sin struktur, hvilket gør at den har den samme grain struktur over hele skindet, så den er fuldstændig ensartet.
Grundet strukturen er tilføjet, vil den ikke have “spil” i farven eller strukturen, nogle kunder ser det som en fordel – at alle eksempelvis tasker er 100% ens, hvor andre kunder synes det bliver for ensartet.
Kvaliteten har hverken problemer med farve variation, eller farveafsmitning.

Denne kvalitet er til kunden der gerne vil have en god all around mellemblød, ensartet kvalitet, uden farve eller grain struktur variation der er nem at forstå.

Egenskaber
Blødhed 80%
Tydelighed af grain struktur 70%
Ensartet grain struktur 100%
Fungere i farver (foruden sort) 60%
Farve variation 30%
Farve afsmitning 30%

N87 Buffalo Snuffled Dye Finish

N87 Buffalo Snuffle Dye finish er som udgangspunkt den vi anbefaler på mindre enheder som eksempelvis nøgleringe, men som også sagtens kan fungere på eksempelvis tasker eller sleeves.

Dens egenskaber med ikke at være for blød, gør at på en nøglering holder den lidt på formen og ikke bliver for slasket, samtidig er kvaliteten lavet specielt til at logo tryk bliver så tydelig som overhoved mulig, netop fordi vi oftest bruger den til små enheder som nøgleringe med videre, og vi derved sikre et tydeligt logo.

Denne kvalitet er til kunden der ønsker nøgleringe, eller andre mindre enheder, det er ubetinget den vi anbefaler at bruge mest til den type produkter, men selvfølgelig kan man også lave små produkter i andre kvaliteter.

Egenskaber
Blødhed 46%
Tydelighed af grain struktur 50%
Ensartet grain struktur 80%
Fungere i farver (foruden sort) 95%
Farve variation 35%
Farve afsmitning 35%

N100 Buffalo CG Finish

N100 Buffalo CG Finish, er hvad man i Danske munde, ville kalde for “kernelæder”.
Det betyder, at der er en rå ubehandlet skind, hvor vi ikke tilføjer hverken blødgørende midler, nogle typer af farver osv. Det gør at det er en lidt stivere kvalitet, som har nemmere ved at holde formen, og har et lidt kraftigere udtryk end de fleste andre kvaliteter.

Det betyder derved også, når skindet er ubehandlet, at der vil være myggestik, mindre skader, pigment pletter med videre som vil være synlige, specielt når vi snakker en natur lys farve, som på billederne nedenfor. 

Denne kvalitet er til kunden som gerne vil have “kernelæder”, altså en rå ubehandlet skind, der er lidt sart (specielt i natur farven), hvor der vil være mindre pigment pletter, myggestik og andet liv i skindet.

Egenskaber
Blødhed 40%
Tydelighed af grain struktur 50%
Ensartet grain struktur 65%
Fungere i farver (foruden sort) 55%
Farve variation 70%
Farve afsmitning 40%
Scroll til toppen